10 Let poslovanja Kapljica.eu

10 let spiralnega toka zadovoljnih strank in harmoničnega sodelovanja z vsemi ki so vanj vpleteni. Iskrena Hvala vsem in vsakemu posebej . . .

10 let poslovanja
Berite dalje

Nova Poslovalnica

Center Za Globinsko Čiščenje Ljubljana

center za globinsko čiščenje kpljica ljubljana
Berite dalje

Nečistoče na kavču

So stvar preteklosti, piše naša stranka iz Ajdovščine...

nečistoče na kavču
Berite dalje

Pravljica o dobri Kapljici

Za devetimi gorami in devetimi vodami je v majhnem potočku . . .

pravljica o kapljici
Berite dalje

Čiščenje sedežnih garnitur

Kvalitetno in ugodno Globinsko čiščenje oblazinjenega pohištva, sedežne garniture, kavča, fotelja ali oblazinjenih stolov...

globinsko čiščenje sedežnih garnitur
Berite dalje

Mnenja Strank

Tukaj si lahko preberete mnenja, ki so jih napisala naše zadovoljnie stranke...

Mnenja zadovljnih strank
Berite dalje

Globinsko čiščenje preprog

Morda mislite, da ne potrebujemo globinsko čiščenje itisona...

globinsko čiščenje preproge / itisona
Berite dalje

Globinsko

Globinsko čiščenje sedežne garniture, kavča, oblzinjenih stolov, preprog ali vozila. Odlična izbira za vsako temeljito globinsko čiščenje oblazinjenega pohištva. Na voljo po vsej Sloveniji, brez prevoznih stroškov.

Podjejta

Generalno, redno ali specialno čiščenje poslovnaih prostorov. Na območju Ljubljane smo vam na voljo za vse vrste čiščenja poslovnih prostorov za zmerno ceno.

Stanovanja

Bi potrebovali pomoč pri čiščenju vašega stanovanja. Na območju Ljubljane vam nudimo kvalitetna redna in generalna čiščenja stanovanja po ugodnih cenah.

O Podjetju

Čistilni servis Kapljica, že od leta 2008.

Hišne pršice

Hišna pršica

Hišne pršice so ena izmed 50.000 danes živečih vrst pršic. Mnogi ne vedo, da je med, za človeka nadležnimi, vrstami pršic tudi klop. Večina vrst pršic pa živi v tleh, kjer kot razkrojevalci predstavljajo pomemben sestavni del ekosistema.

Tukaj se bomo osredotočili na t.i. hišne pršice, saj te povzročajo največ nevšečnosti, ker živijo v naših domovih. Ena petina ljudi v Sloveniji je alergičnih na pršice oziroma na njihove iztrebke, ki dejansko predstavljajo t.i alergen.

Alergija na hišne pršice je vsekakor lahko nevšečnost, saj je znanstveno dokazano, da je alergija na pršice glavni rizični dejavni za astme. Na drugi strani pa, ko alergene hišne pršice vdihnemo, le-ti ustvarjajo mikroskopske pore v dihalnih poteh in s tem omogočijo vstop drugih alergenov, ki kasneje nastanejo alergije.

Slaba novica je,
da so današnja stanovanja in hiše idealna gojiščša pršic, saj dajejo idealne pogoje za nastanek pršice, ki so. Najbolj pomebna faktorja sta; obilico hrane (hranijo se z našo odpadlo povrhnjico) ter stalna temperatura okoli 20 stopinj.

Dobra novica pa je,
da so pršice zlahka obvladljive. Vso oblazinjeno pohištvo in preproge globinsko očistite enkrat na mesec, saj se hišne pršice razvijejo šele po enem mesecu. Hišna pršica nič več globinsko očistite enkrat na mesec, saj se pršice razvijejo šele po enem mesecu. Tako boste zagotovo lahko vedeli, da imate v vašem stanovanju minimalno število pršic. Potrebni pa so tudi drugi ukrepi, vendar je mnogo znanih proti-pršičnih ukrepov zmotnih.

Ukrepi ki so zmotni:
- nakup nove vzmetnice, kavča, preproge, odeje (deluje samo za en mesec)
- vzmetnica, ki bi preprečevala da bi se pršica zaredila ne obstaja
- uporaba suhih sesalcev na vzmetnici

Poleg globisnkega čiščenja vaših površin vam vsekakor priporočamo tudi prevleke proti hišnim pršica za odeje, vzmetnice, ipd. Te sicer ne preprečujejo nastanek pršic, vendar pa postopek malo upočasni, zagotova pa vas zaščiti, da alergeni, ki jih proizvajajo pršice ne pridejo do vas.

V kombinaciji z obemi ukrepi boste lahko končno mirno spali na vaši najljubši žimnici, brezkrbno preživljali večere na udobnem kavču, ter mirno hodili po preprogah v vašem domu.