10 Let poslovanja Kapljica.eu

10 let spiralnega toka zadovoljnih strank in harmoničnega sodelovanja z vsemi ki so vanj vpleteni. Iskrena Hvala vsem in vsakemu posebej . . .

10 let poslovanja
Berite dalje

Nova Poslovalnica

Center Za Globinsko Čiščenje Ljubljana

center za globinsko čiščenje kpljica ljubljana
Berite dalje

Nečistoče na kavču

So stvar preteklosti, piše naša stranka iz Ajdovščine...

nečistoče na kavču
Berite dalje

Pravljica o dobri Kapljici

Za devetimi gorami in devetimi vodami je v majhnem potočku . . .

pravljica o kapljici
Berite dalje

Čiščenje sedežnih garnitur

Kvalitetno in ugodno Globinsko čiščenje oblazinjenega pohištva, sedežne garniture, kavča, fotelja ali oblazinjenih stolov...

globinsko čiščenje sedežnih garnitur
Berite dalje

Mnenja Strank

Tukaj si lahko preberete mnenja, ki so jih napisala naše zadovoljnie stranke...

Mnenja zadovljnih strank
Berite dalje

Globinsko čiščenje preprog

Morda mislite, da ne potrebujemo globinsko čiščenje itisona...

globinsko čiščenje preproge / itisona
Berite dalje

Globinsko

Globinsko čiščenje sedežne garniture, kavča, oblzinjenih stolov, preprog ali vozila. Odlična izbira za vsako temeljito globinsko čiščenje oblazinjenega pohištva. Na voljo po vsej Sloveniji, brez prevoznih stroškov.

Podjejta

Generalno, redno ali specialno čiščenje poslovnaih prostorov. Na območju Ljubljane smo vam na voljo za vse vrste čiščenja poslovnih prostorov za zmerno ceno.

Stanovanja

Bi potrebovali pomoč pri čiščenju vašega stanovanja. Na območju Ljubljane vam nudimo kvalitetna redna in generalna čiščenja stanovanja po ugodnih cenah.

O Podjetju

Čistilni servis Kapljica, že od leta 2008.

Bonitetna ocena

Sušenje tkanin v zimskem času po globinskem čiščenju

sušenje tkanin v zimskem času po globinskem čiščenju Pri sušenju tkanin v zimskem času po globinskem čiščenju so pomembni trije faktorji, ki so enakovredno pomembni za učinkovito sušenje. Vsak posamezen faktor pa sam po sebi ni zadosten da se tkanine lahko posušijo učinkovito.

1. Temperatura

sušenje tkanin po globinskem čiščenju Najprej lahko podrobneje pogledamo temperaturo zraka in njen vpliv na sušenje tkanin. Voda ima vrelišče pri 100 stopinjah celzija, kjer se molekulska vez med molekulami vode pretrga zaradi energije, ki jo pridobijo molekule vode pri segrevanju, in voda začne prosto prehajati v zrak. Vendar pa voda lahko zaradi različne molekulske energije prehaja v zrak pri vseh temperaturah od 0 – 100 stopinj celzija. Zaradi enostavnejše predstave lahko ostanemo le pri dejstvu, da voda pri višjih temperaturah izpareva hitreje kot pri nižjih temperaturah. Torej v zimskem času, v ogrevanih prostorih je zagotovljen prvi pomemben faktor pri sušenju tkanine po globinskem čiščenju.

2. Vlažnost zraka

sušenje tkanin po globinskem čiščenju Vlažnost zraka nam pove kakšna je stopnja koncentracije molekul vode v zraku. Na tej točki se zadeva malce zaplete. Ni res samo, da se vodne molekule ločijo od drugih in prosto prehajajo v zrak. Dogaja se tudi obratno, in sicer da se molekule vode v zraku kondenzirajo in prehajajo nazaj v tkanino. Trik sušenja je, da molekule vode hitreje izparevajo iz tkanine, kot pa se kondenzirajo nazaj v tkanino. Če bi bila hitrost izparevanja in kondenziranja enaka, se tkanina nikoli ne posuši. V primeru pa da je stopnja kondenziranja višja od izparevanja pa bi bilo tkanine še bolj mokre. Če bi tako tkanine po globinskem čiščenju pustili sušiti v zelo majhnem in zelo toplem prostoru bi se zgodilo, da bi se tkanina sušila do točke, ko bi relativna vlažnost zraka dosegla 90%. Po tem pa bi ostala vedno enako vlažna, saj bi se na tej točki voda kondenzirala na tkanini po enaki stopnji kot pa bi iz nje izparevala. Zato moramo po globinskem čiščenju nujno poskrbeti za čimboljše zračenje ter na ta način poskrbimo da iz prostora vlažen zrak menja svež, suh zrak. V zimskem času, ko so temperature nizke je zrak zunaj relativno zelo suh, saj molekule vode, ki so v zraku zamrznejo in padejo na tla. Če imamo torej ogrevan prostor, ki ga vsako uro za 3-5 minut temeljito prezračimo tako lahko dosežemo zelo učinkovito sušenje tkanin po globinskem čiščenju.

3. Pretok zraka

sušenje tkanin po globinskem čiščenju Če je zrak brez gibanja, potem se molekule vode, ki so izparele iz tkanine, zadržujejo predvsem v bližini tkanine od katere so izpareli. Zaradi tega se možnost ponovne kondezaciije v tkanino zelo poveča in tako je proces sušenja upočasnjen. Tako lahko proces sušenja dodatno pospešimo, če je čez površino tkanine usmerjen zračni tok (recimo od ventilaorja), ki tako izparele molekule vode odnese starn od tkanine in tako prepreči ponovno kondenzacijo na tkanini. To dejstvo pa lahko drži samo v primeru, da je relativna vlažnost zraka, ki prehaja čez tkanino nižja od tistega, ki je nad tkanino. Zaključek je torej, da se tkanine v zimskem času sušijo vsaj toliko hitro, kot v poletnem času, če zagotovimo potrebne pogoje; toplota, dovod suhega svežega zraka in dober preto zraka okrog tkanine.

Narocilo globinsko čiščenje preproge

Za vsa dodatna vprašanja, smo vam vedno na voljo.
Pišite nam na globinska@kapljica.eu